Sulu mercimek çorbası nasıl katılaşır?
Şimdi size yemyeşil çorbaları kurtarmanın püf noktalarını anlatıyoruz. Çorbanıza rendelenmiş veya çok küçük doğranmış patates koyabilirsiniz. Patatesler pişirildiğinde, içerideki güç sayesinde, çorbalarını sürekli olarak etkinleştirecek ve daha da yoğunlaşmasını sağlayacaktır.
Mercimek çorbasının katılaşması için ne yapmalı?
Çorbanın kıvamını vermek için tavada tereyağı ve un kızartın. Kavurucu unu ve tereyağı karışımını çorbaya ekleyin ve karıştırın, kıvamda pişirin. Yüksek ateşte fazla suyu buharlaştırarak çorbanın altını açarak çorbayı açabilirsiniz. Patatesleri çorbanın içine pişirebilir ve ardından blender’dan çıkarabilirsiniz.
Sulu çorbayı nasıl koyulaştırabilirim?
Sulu çorbayı koyulaştırın; Çorbayı karartmak için bir kaşık biraz suya karıştırarak gücü dökerseniz, gücü dökerken karartabilirsiniz. Aynı yöntemi un ile yapabilirsiniz. Evde bayat bir ekmeğiniz varsa, çorbanızı ekleyerek ekleyebilirsiniz.
Koyulaşan mercimek çorbası nasıl açılır?
👉 Merchimek çorbası, yarım bardak veya yarım bardak sıcak su ile tanıştığınızda ve bir veya iki taş pişirdiğinizde böyle bir durumla karşılaştığınız gibi karanlık bir çorbadır.
Duru olan mercimek çorbası nasıl katılaşır?
Mercimek çorbanız çok karanlıksa, sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorbanız çok akıcı ise, önce biraz un alın ve kıvamı çok daha koyu hale getirmek için tereyağında kızartın. Lens çorbanızdan biraz alın ve kavrulmuş un ekleyin. Çorbayı tekrar kızarmış una ekleyerek karanlığı ayarlayabilirsiniz.
Pişen mercimek çorbası nasıl koyulaştırılır?
Çorbaya küçük doğranmış veya rendelenmiş patates ekleyin. Patates, çorbaya pişmiş gibi tutarlılık verir. Patatesdeki güç, çorbanın yoğunlaşmasını sağlar. Su miktarına göre 1 veya 2 patates kullanmak yeterlidir.
Mercimek çorbası koyu olmaması için ne yapmalı?
Yoğun bir kıvamda mercimek çorbası içmek istiyorsanız, çorbaya biraz un ve tereyağı ekleyerek yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz. Yoğun kıvam istemiyorsanız ve çorbanız yanlışlıkla karanlıksa, çorbaya sıcak su ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbasının kıvamı nasıl arttırılır?
Çorbanızın kıvamı çok karanlıksa, sıcak su ekleyerek istenen yoğunluğa ulaşabilirsiniz. Çorbanız çok sulu ise, birkaç dakika daha pişirerek tutarlılığı ayarlayabilirsiniz. Mercimek çorbasını kabuklara getirdikten sonra, tereyağı ve nane ile hazırlanan bir sosu ziyaret edebilirsiniz.
Mercimek çorbasının püf noktası nedir?
Mercimek çorbasının ipuçları nelerdir? Çok su ile yıkanmanızı tavsiye ederim. Temiz su çıkana kadar yıkayın. Çorbanıza tavuk suyu, et suyu veya kemik suyu eklerseniz, tat daha da artar. 1-2 bardak ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbası koyu olmaması için ne yapmalı?
Yoğun bir kıvamda mercimek çorbası içmek istiyorsanız, çorbaya biraz un ve tereyağı ekleyerek yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz. Yoğun kıvam istemiyorsanız ve çorbanız yanlışlıkla karanlıksa, çorbaya sıcak su ekleyebilirsiniz.
Kırmızı mercimek çorbası neden katılaşır?
Bu çorbayı yapmaya başlamadan önce, lenslerin yıkama aşaması çok önemlidir. Mercimek kalınlığına sahip bir dürtüler olduğu için iyi yıkanmazsa, bu tadı etkiler ve tutarlılığa neden olur. En az 10 su ve mukavemeti temizliyorum ve bir elekte bekliyorum.
Sulu olan mercimek köftesi nasıl katılaşır?
Köfteleriniz çok yumuşak ve yağlı ise, sıcak sudan biraz çıkıntıya gidin ve harcı şişmeye ekleyin. Biraz daha yoğurarak ondan kurtulabilirsiniz. İkinci önerimiz, mercimek köle toplarına haşlanmış patates koymaktır.
Mercimek çorbasına sonradan su eklenir mi?
Çorbanız tutarlıysa, daha sonra kaynar su ekleyebilirsiniz, ancak suyun tadı iyi çalışmalıdır. Daha sonra su eklemem için önce su fazlasını koydum.