İçeriğe geç

Adı Geçen Madde Nasıl Kısaltılır

Adı geçen eser nasıl kullanılır?

(atıfta bulunulan eser), genel kurul. (atıfta bulunulan makale), agt. “(söz konusu tez)” gibi kısaltmalar kullanılır. Bir yazarın birden fazla kitabı veya denemesi dipnotlarda kullanılıyorsa, yazarın soyadı ve kitap veya denemenin uygun kısaltması, ikinci eserin ilk kullanımından sonra verilmelidir.

AGK ne demek dipnot?

** A.g.e., bir eser/kaynak dipnot olarak ikinci kez alıntılandığında kullanılır. Kitaplar, yani makaleler, a.g.e., İnternet vb. kaynaklar için kullanılan kısaltma. Ancak a.g.e. hepsi için geçerlidir. Kısaltmayı kullanmak yanlış değildir.

Dipnotta BKZ nasıl yazılır?

Dipnot, “Ayrıntılı bilgi için bakınız” veya “Ayrıca bakınız” gibi bilgi içerebilecek eser(ler) veya makaleye atıfta bulunur. Konu kaynaklara dayanarak yazılmış olsa da, bir eser aynı konuyla ilgili bilgi içerdiğinde lütfen “ayrıca bakınız” ifadesini de okuyun. Şu şekilde görüntülenecektir.

Makalede SS ne demek?

Ç) 1- Dipnotta kaynak makalelerin gösterimi şu şekilde olmalıdır; Yazarın adı ve soyadı, “Makalenin adı” (tırnak içinde), cilt (C.), sayı (s.), yıl, yayımlandığı dergi, varsa sayfa numarası (s.), kaynakçada sayfa aralığı (sayfa) verilmelidir.

Madde kısaltması nasıl yazılır?

Referansta kısaltmalar kullanıldığında, makale “m.”, paragraf “f.” ve cümle “b.” şeklindedir. Olarak kısaltılır. Normalde paragraf numarası, makale numarasından sonra “/” işaretiyle gösterilir.

İbid neyin kısaltması?

Ibid, Latince ibidem kelimesinin kısaltmasıdır ve “aynı yerde, aynı yapıtta” anlamına gelir. Türkçede ibid. (atıfta bulunulan eser), i.d. Dipnotları (yazarın son belirtilen yeri) olarak belirtmek için kullanılır, örneğin (aynı yapıt, yer).

Abk neyin kısaltması?

Anahtarı bulan kurum, kısaca ABK; Kanunun gerektirdiği hallerde, yargı organının talebi üzerine veya özel anahtarını kaybeden kişinin kimliğini belgelendirmesi halinde, ilgili kişilerin özel anahtarlarını matematiksel yöntemlerle elde eden kurumu ifade eder.

AGM neyin kısaltması?

AGM, Annual General Meeting’in kısaltılmışıdır: Şirketin iş faaliyetlerini görüştüğü, hissedarlara yıllık hesaplarını sunduğu ve yönetim kurulu üyelerini seçtiği yılda bir kez yapılan toplantı: Bay Thomson, iki hafta önce şirketin yıllık genel toplantısında yönetim kuruluna seçildi.

Agy kısaltması nedir?

Op cit, Latince opus citatum ve opere citato’nun kısaltmasıdır. Dipnotlarda kullanılır. Türkçede ibid. (yukarıda adı geçen eserde), ibid. (adı geçen eserde) olarak kısaltılır.

APA 7 stili nedir?

APA referans stili, bilimsel dergi makaleleri ve kitaplar gibi akademik metinler yazmak için kullanılan stil ve formattır. Genellikle davranışsal ve sosyal bilimlerde kaynak göstermek için kullanılır. APA stilinde hazırlanan yayınlar sayfada 1 inçlik bir kenar boşluğu bırakır. (2,54 cm).

Age ne demek tez?

Dipnotta ikinci kez belirtilen kaynak için, başka kaynaklara yer verildiğinde yazarın adı ve soyadından sonra kitap kaynakları için “age”, makale kaynakları için “agm”, tezler için “agt” gibi kısaltmalar kullanılır.

İsnad 2 dipnot nasıl yazılır?

İki yazarlı bir kitap için dipnot gösterim biçimi: Yazar adı, soyadı, kitap adı (baskı yeri: yayınevi, baskı tarihi; sayfa numarası). 1. yazarın soyadı – 2. yazarın soyadı, kitap adı, sayfa numarası.

Çev neyin kısaltması?

(doktor), Av. (avukat), Albay (albay), Gen. (general); S. (sıfat), zevk. (yaratan), çev. (çeviren), ed.

Age neyin kısaltması?

Son olarak Süer Eker’in “Çağdaş Türk Dili” adlı eserine bir göz atalım. S. Eker, “bahsedilen eser” sözcüğünü iki kısaltmayla karşılaşmış ve kısaltmaları şu şekilde kullanmıştır. ve ibid. Şekilde gösterilmiştir. Bu, kısaltmayı oluşturan her harfin arasına bir nokta eklendiği anlamına gelir.

Makalede PP ne demek?

İngilizce makalelerde sayfa aralığını belirtmek için “pp.” kullanılır. Kısaltma kullanılır.

Metin içinde eser adı nasıl yazılır?

6) Bibliyografyada eser adlarının (kitap adları, makale adları vb.) yalnızca ilk harfleri büyük yazılır. Diğerleri tamamen küçük harfle yazılır. İstisna olarak yalnızca özel isimler ve noktalama işaretinden hemen sonra gelen sözcüklerin ilk harfleri büyük yazılır.

Cümle içinde eser ismi nasıl yazılır?

Türkçede yayımlanmış/editörlüğünü yapılmış kitap, dergi, ansiklopedi, tez ve gazete gibi eserlerin adlarını oluşturan kelimeler büyük harfle başlar. Eser adları italik olarak biçimlendirilir. Başlık, özet, anahtar sözcükler, metin, dipnotlar, bibliyografya vb. Kısmen alıntılanmış eser adları dahil.

Kaynakçada eser adı nasıl yazılır?

Bibliyografyalar hazırlanırken önce yazarın adı, sonra eserin adı, sonra eserin yayınlandığı yayınevi veya kitapçı, son olarak eserin yayınlandığı şehir ve son olarak da eserin yayınlandığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken aralarına virgül (,) konur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Matbaası, Antalya, 2010.

Eserin adı nedir?

Eserin adı, yaratıcılığın ve özgünlüğün bir ifadesi olarak eserin kendisi kadar önemlidir. Bir eserin adı, kimliğini, içeriğini ve ruhunu yansıtır; eserin hedef kitleyle ilk temas noktasıdır ve akılda kalıcılığını sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şehitkamil Escort